Dondurma yaz aylarının en sevilen tatlısı... Ülkemizde olduğu kadar dünyanın dört bir yanında da yaz gelince herkes serinlemeyi dondurmada buluyor
Bazılarını sizler için sıraladık;
Kulfi, fıstık, mango, kakule ve safran gibi baharatlı, yoğun, süt bazlı bir dondurmadır. Kulfi ayrıca Bangladeş, Myanmar, Nepal ve Pakistan'da da yaygındır.
Spaghettieis, spagetti formunda yapılan ve sosu çilek olan bir dondurma türüdür. Domates sosuna benzemesi için sosu çilekten yapılır. Bu dondurma 1969'da Dario Fontanella tarafından bulundu. Fontanella, vanilyalı dondurmayı sprey presi ile sıkıp spagettieis'i buldu. Bugün, her yıl 23 ila 25 milyon kase spagetti satıldığı tahmin ediliyor!
Bu Endonezya dondurması,hindistan cevizi sütünden yapılıyor. Es doger, durian ve mango gibi çeşitli meyvelerle birlikte bal, yoğunlaştırılmış süt gibi tatlandırıcılarla tatlandırılıyor!
Helvalı dondurma, tahin, bal ve fındıkla yapılır. Bilinen ilk yazılı tarif 13. yüzyıldan kalmadır, ancak bazıları Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da MÖ 3000'e kadar uzanan versiyonların var olduğuna inanmaktadır...
İtalyanca dondurma anlamına gelen gelato, süt krema ve meyvelerden yapılır.Gelato'nun, Bernardo Buontalenti tarafından 1500'lerin sonlarında ünlü Floransalı Medici bankacılık ailesi için icat edildiği söylenmektedir...
Kakigōri, şuruplarla tatlandırılmış ve genellikle şekerli yoğunlaştırılmış sütle kaplanmış bir tür Japon buzlu dondurmasıdır. Tarihi 11. yüzyıla kadar uzanır. Kakigori Japonya'da popülerken, mochi dondurması ABD'ndeki en ünlü Japon tarzı dondurmadır.
Ais kacang 'fasulyeli buz' demektir. Traşlanmış buz, kırmızı fasulye, jöle ve şurup ile yapılır. Üzerine yoğunlaştırılmış süt ve dondurmanın yanı sıra fındık veya mango gibi meyveler eklenebilir.
Paletas, su bazlı dondurulmuş buzlu bir tatlıdır. Meyve sularının dondurulmasından ya da meyve parçacıklarından yapılır.
Hokey pokey,Yeni Zellanda'nın ünlü küçük, katı bal peteği şekerlemeleriyle sade vanilyalı dondurmadan oluşan bir dondurma çeşididir. 1950'lerden beri tüketilmektedir.
Jipangyi veya J-cones, şeker kamışı şeklinde, içi dondurmayla doldurulmuş şişirilmiş mısır kabuklarıdır. Diğer dondurmalara göre en farklı olanlardan biri budur.
I tim pad, tatlı krema bazlı bir karışımın aşırı soğuk bir metal yüzeye dökülmesiyle yapılır. Sıvı hızla donar ve daha sonra boya parçalayıcıya benzeyen metal bir aletle bir rulo halinde kazınır. 2010'larda dünya çapında trend haline gelmiştir...
Sorbetes manda sütü, buz, yumurta ve çedar peynirine kadar pek çok aromalarla yapılır. Tıpkı dondurma gibi bir külahta ya da iki dilim ekmek arasına sıkıştırılarak yenir. Özellikle sokak satıcılarından alınır...
Caddebostan'daki En İyi Restoranlar İstanbul'un Anadolu yakasında, sahil şeridinde yer alan Caddebostan semti, lezzetli yemekleri ve ...
İşinizi büyütmek için birçok farklı stratejiler deneyebilirsiniz. Ancak bazı stratejiler her iş için doğru ilerleme sağlamaz. Bu noktada doğru stratej...
Son yüzyılın en büyük buluşlarından, herhangi bir limiti ve yöneteni olmayan bir bilgi iletişim ağı olarak adlandırılan internet, uluslararası pazar...
Mise En Place (Mizanplas) Nedir? Mise en place (Mizanplas), Fransızca kökenli bir terim olup, mutfak düzeni ve hazırlık anlamına gelir. Özellikle p...