Blanch etmek ne demek? | NarPOS | Restoran Otomasyonu, Adisyon Sistemi, POS Sistemi
Blanch etmek ne demek?

Blanch etmek ne demek?

Gastronomi

Blanching ya da blanche etmek nedir?

Nasıl uygulanır? İşte, mutfaklarda temel olarak kullanılan blanche etme tekniği:

Blanching nasıl yapılır

Blanching yöntemi bir tür ön pişirme yöntemidir. Kaynar suda çiğ malzemelerin hafifçe pişirilmesidir. Ürün kaynar suya alınır ve ürününe göre uzun olmayacak bir süre pişirilir. Ardından buzlu su içerisine alınarak şoklanır. Blanch etmek şeklinde de kullanılır. Bu yöntemin asıl kullanılma amacı ürünlerin renk, kıvam ve besin değerlerini korumasıdır. 

Blanching Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir: Gurme Nedir? Nasıl Gurme Olunur?

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

Misafiri Olabileceğiniz Dünyadaki En Eski 10 Oteli
Otel

Misafiri Olabileceğiniz Dünyadaki En Eski 10 Oteli

Eski otellerin cazibesi nedir? Konuklarını zamansız bir mekanda misafir etmesi mi, yoksa onların daha romantik ve otantik olan eski çağlarda yaşa...

19.07.2022 Devamını Oku
Steakhouse Restoranı Nasıl Açılır?
Cafe Restoran

Steakhouse Restoranı Nasıl Açılır?

Steakhouse Nedir? Birçok girişimci bir et lokantası açmakla ilgilenir, ancak başlamadan önce verilmesi gereken birçok karar ve dikkate alınması ger...

10.02.2023 Devamını Oku
Küçük İşletmelerde Geliri Artırmak ve Müşteri Memnuniyetini Sağlamak: Başarının Anahtarı
İşletme Yönetimi

Küçük İşletmelerde Geliri Artırmak ve Müşteri Memnuniyetini Sağlamak: Başarının Anahtarı

Küçük bir işletme sahibi olarak zaman zaman "Gelirim neden artmıyor?" ya da "Müşteriler neden tekrar gelmiyor?" gibi sorularla kar...

28.07.2025 Devamını Oku
Firma Kalite Puanı Nasıl Artırılır?
İşletme Yönetimi

Firma Kalite Puanı Nasıl Artırılır?

Kalite kavramı insanlar arasında yaygın kullanılan bir kavramdır. Ama günümüzde bu kavramı az sayıda insan tahlil eder ve değerlendirir. Öte yandan k...

05.06.2023 Devamını Oku