Dünyanın En Eski Restoranları | NarPOS | Restoran Otomasyonu, Adisyon Sistemi, POS Sistemi
Dünyanın En Eski Restoranları

Dünyanın En Eski Restoranları

Gastronomi

The Old House”

Galler’deki “The Old House” yani Eski Ev. 1147 yılında açılan bu mekan, The Old House Pie adlı patates cipsi ve bezelye ile hazırlanan turtasıyla tanınıyor.

“Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House”

1153 yılında Çin’de kurulan “Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House”. Ma Yu Ching’in Çin’deki Kova Tavuk Evi, adından da anlaşılacağı üzere tavuklarıyla ünlü!

“The Brazen Head”. “Bangers and Mash”

1198 tarihli, İrlanda restoranı “The Brazen Head”. “Bangers and Mash” yani sosis ve püre ile bugünlere kadar gelmiş.

“Piwnica Swidnicka”

1273- 2017 yılları arasında Polonya’da hizmet veren Piwnica Swidnicka. Polonya usulü bir tür mantı diyebileceğimiz “Pierogi”, ana yemeği.

“La Couronne”

1345 yılında Fransa’da açılan La Couronne. “Kızarmış Ördek”i meşhur.

“Liechtenstein”

Lihtenştayn veya resmi adıyla Lihtenştayn Prensliği (Liechtenstein), Hotel Gasthof Löwen adlı tarihi bir restorana ev sahipliği yapıyor. Kuruluş yılı, 1380. Rösti (rendelenmiş patatesten kızartılarak yapılan İsviçre mutfağına özgü bir yemek) ve sebze ile servis edilen dana eti ile ünlü.

“The Sheep Heid Inn”

1860 yılında İskoçya’da hizmet vermeye başlayan “The Sheep Heid Inn”. Mantarlı biftek, menüsünün yıldızı.

“Honke Owariya”

1465’te Japonya’da açılan “Honke Owariya”. “Soba with Shitake Mushrooms” olarak bilinen soba yemeği ile ünlü. Soba ise kara buğday ve buğday unundan yapılan, makarna gibi ince, geleneksel bir Japon yemeği.

“Aşçı Bacaksız”

Türkiye’den de listeye 1840 tarihli bir mekan koyalım: Aşçı Bacaksız. Kuzu kebabıyla ünlü bu tarihi mekan, Afyonkarahisar’da.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

Restoran İşletmeciliği: Başarılı Bir Restoranın Sırları
Cafe Restoran

Restoran İşletmeciliği: Başarılı Bir Restoranın Sırları

Restoran İşletmeciliği: Başarılı Bir Restoranın Sırları Bir restoranın başarısı, lezzetli yemeklerle sınırlı değildir; bu sadece buzdağının görünen...

24.09.2023 Devamını Oku
Restoranlar İçin Parampos Sistemleri: Özellikler ve Faydalar
İşletme Yönetimi

Restoranlar İçin Parampos Sistemleri: Özellikler ve Faydalar

Restoranlar İçin Parampos Sistemleri: Özellikler ve Faydalar Restoran işletmelerinde finansal işlemlerin hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir şekilde g...

24.09.2023 Devamını Oku
FIFO (İlk Giren İlk Çıkar) Yöntemi Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Cafe Restoran

FIFO (İlk Giren İlk Çıkar) Yöntemi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

FIFO Nedir? FIFO (First In, First Out - İlk Giren İlk Çıkar), stok yönetiminde ve muhasebede kullanılan temel bir değerleme yöntemidir. Bu yaklaşım...

25.07.2025 Devamını Oku
Restoran Otomasyon Programı Nedir ?
Cafe Restoran

Restoran Otomasyon Programı Nedir ?

Restoran Otomasyon Sistemi işletmelerde yapılan tüm işlemlerin daha hızlı ve müşteri memnuniyeti odaklı olmasını sağlayan bir sistemdir. Tüm sekt...

28.02.2020 Devamını Oku