Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir? | NarPOS Restoran Otomasyonu
Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?

Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?

Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?


Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?

Geçtiğimiz 20 yılda nakit ödeme yerine nakit olmayan ödeme sistemlerinin kullanımında gözle görülür bir artış meydana gelmiştir. Bununla birlikte, tüketicilerin birçoğu ödeme yaparken otomatik ve elektronik ödeme araçlarını kullanmaya başladı. İnternet bankacılığı ve de internetten alışverişin artması tüketicilere zaman ve mekan sınırı olmadan ödeme yapmasını sağlamıştır. Ödeme araçları kaynağın ödeyiciden alacaklıya transferine imkân veren bir olanak biçiminde öne çıkmıştır. Ödeyici ve alacaklı arasındaki işlem ve ilişkinin türüne göre farklı özellikler taşıyan farklı ödeme araçları varolmaya başlamıştır. Bunların içinden en yaygın olanı kuşkusuz ki nakit ve nakit olmayan ödeme araçlarıdır. Nakit ödeme aracı borcun nakit olarak ödenerek bedeli karşılığında anında mal ve hizmet satın alınabilinmesi olarak geçmişten bugüne uzanan geleneksel bir ödeme sistemi aracı iken bununla beraber günümüzde elektronik ödeme sistemleri de sıkça kullanılan ve tercih edilen bir ödeme yöntemi halini almıştır. Ödeme sistemleri, ekonomik birimlerin arasında gerçekleşen mal ve hizmetlerin değişimlerini daha kolay hale getiren araçları ve de işletim süreçlerini ve de haberleşme ağının hepsini kapsamaktadır. Zamanla mali sistemin içerisindeki finansal risklere, güvenilirliğe ve de hızlılığa yönelik yapılan yeni çalışmalar sonucu ödeme sistemlerinde büyük değişimler ve dönüşümler yaşandı.

Günümüzde elektronik ödeme sistemlerinin gelişmesiyle birlikte, elektronik ödeme araçları ile bankalara verilen talimatlar veya online sistemler üzerinden bireyler ve kurumlar kendileri fon, menkul kıymet transferleri vb. değerleri kolaylıkla satın alıp transfer edebilmektedir. Elektronik ödeme sistemleri kısaca; elektronik fon transferi , kredi kartları, akıllı kartlar, borç kartları gibi mal ve hizmetlerin karşılığını otomatik olarak ödeyen yapısında internet olan teknolojilerdir. Ülkemizde ödeme sistemlerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sorumludur ve TCMB’nin hedef ve politikaları ile uyumlu bir şekilde çalışır. Bu nedenle, TCMB, kurulmuş ve kurulacak olan ödeme sistemlerinin güvenli, kesintisiz, etkin işleyişini sağlayacak ve sistemlerin içerebilecekleri riskleri en aza incek şekilde üzenlemeleri yapmak ve finansal süreklilik sağlanması için, para politikalarının doğru bir şekilde yürütülmesi hedefi ile ödeme sistemlerinde günün koşullarına göre kendisini güncellemek sistemlerin etkinliğini ve güvenliğini etkileyebilecek gelişmelere yönelik çalışmalar yapmak gibi yetki ve görevler edinmiştir.

Online Ödeme

Online ödeme, hizmet ödemeleri yapma, fon aktarımı ve çevrimiçi alışveriş yapma gibi çeşitli nedenler için ödeme yapmanın hızlı ve güvenilir bir çeşitidir. Mal ve hizmetler günümüzde online olarakta kolaylıkla satın alınabilir. Bu durumda, online ödeme portalları, hayatımızı basitleştiren güçlü bir araç olmasının dışında, bulunduğumuz mekandan ayrılmadan herhangi bir yerden istenilen tüm ödeme işlemlerini gerçekleştirmemize imkan tanır. Günümüzde neredeyse bütün ürünler online ödeme sistemleri yoluyla satın alınabilmektedir. Tüketiciler, satın alacakları ürünün fotoğrafını veya videosunu görebilmekte ve hızlı bir şekilde alacağı ürüne karar verebilmektedir. Kullanıcılar tüm ürünler için ödemelerini kredi kartı, banka kartı, mevduat hesabı gibi araçlar vasıtasıyla ödemelerini gerçekleştirebilmektedir. Ülkemizde internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan toplam müşteri sayısı Aralık 2011 itibariyle, 18,1 milyon kişiye ulaşmıştır. Buna ilave olarak, internet bankacılığı kullanılarak yapılan işlemlerin tutarı da 2011 yılı içerisinde toplam 1.551.062 milyon TL gibi bir rakamdır. Bir başka araştırmaya göre, İnternetten yapılan online alışveriş ödemelerde Avrupa ülkeleriyle bir karşılaştırma yapıldığında, Türkiye’nin büyüme oranı %50’yi bulmaktadır.

Sanal Pos

Müşterilerle telefon üzerinden iletişime giren bir hizmet işletmesi, düzenli olarak internet siparişleri alan bir perakendeci ya da sadece müşterileri için ödeme yöntemlerini çeşitlendirmek isteyen bir satıcı olun farketmez, sanal POS örneklerindeki satıcılar için öne çıkan bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Sanal pos internet üzerinden alışveriş yapanlardan kredi veya banka kartları yoluyla ödeme kabuleden bir sistem; internet üzerinden kart işlemlerini manuel olarak yetkilendirmelerini sağlayan basit ve hızlı bir uygulamadır. Bu ödeme biçimi satıcıların kart okuyucu olmadan akıllı telefon veya bilgisayar/dizüstü bilgisayarından ödeme yapmalarına izin verir. Bu işlem, ödeme kaynaklarını büyük bir şekilde genişletir ve ek güvenlik ekleyerek ödeme işlemini kolaylaştırır. tüketicilerin kart verilerini saklamadan ve e-posta veya telefon numarasını almaya gerek olmadan ödeme kabul etmenize olanak tanır. Bu teknoloji, ödemelerinizin her birini tek bir yerden kontrol etmenizi sağlayarak tüm prosedürü basitleştirir. Günümüzde online alışveriş yaparken tek yapmanız gereken sepete ürün eklemektir. Daha sonra, ödeme yapmak için sanal POS’a yönlendirilirsiniz. Bu sayfa kredi kartı bilgilerinizi güvenli bir şekilde gireceğiniz ve satın alma işleminiz için ödeme yapacağınız sayfadır. Birçok sanal pos sistemi entegrasyonu çok sayıda e-ticaret platformu ile uyumlu çalışır. Buna ilave olarak, bir web sitesinin istenen bir yerine çeşitli ödeme bağlantıları ve düğmeleri yerleştirerek tüketicilerin ödeme sayfasına gitmesini kolaylaştırabilirsiniz.

Sanal Pos Sistemi Avantajları

Sanal bir POS’un kurulumu son derece kolaydır ve herhangi bir ek donanım edinmenize gerek yoktur. Buradaki tek ücret, ödeme çözümü sağlayıcısı tarafından alınan komisyondur. Sanal pos sisteminin bir başka avantajı ise sağladığı kolaylıktır. Çevrimiçi hizmet veya ürün satanlar, sistemlerini seçtikleri bir ödeme platformuna bağlar ve süreç hızlanıp kolaylaşır. Uygulanabilirliği ve çok yönlülüğü artırırken, aynı zamanda müşterinin deneyimini de yükselten Sanal POS ile nerede olursanız olun işiniz sürekli yanınızda olur. Bu prosedür, ödeme kaynaklarını büyük ölçüde çeşitlendirir ve ekstra güvenlik sağlayarak ödeme prosedürünün süresini azaltır. Buna ilave olarak, Sanal pos sistemi ile müşterilerinizden banka kartıyla uzaktan ödeme alabilirsiniz. Öte yandan sanal pos’a sahip olanlar, bir ticaret fuarında, bir klinikte veya ödeme alabileceğiniz herhangi bir noktada bir kiosk kurmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şeyin bir bilgisayar ve internet bağlantısı olmasıdır. Sanal POS’a sahip olmanın bir başka avantajı da donanım için bakım sağlamak zorunda olmazsınız. Bununla birlikte, faturaları e-posta ile gönderebileceğiniz için çıktı almanıza da gerek yoktur. Güvenilir bir internet bağlantısı ile fiziksel POS birimleriyle ilgili hataların hiçbirini almazsınız. Ayrıca, Iyzico gibi ödeme yöntemleri ile oluşturduğunuz linki sosyal medya üzerinden paylaşarak, ödemelerinizi hızlı bir şekilde hiçbir entegrasyona ya da web sitesine gerek kalmadan da alabilirsiniz.

Sanal Pos Sistemi Komisyon Oranları

En iyi sanal POS sağlayıcıları, özellikleri açısından bir sağlayıcıdan diğerine çok fazla farklılığa sahip değildir. Bunun yerine, araştırmanızı doğru sözleşmeler, adil fiyatlandırma ve güvenilir müşteri desteği sunan şirketlere odaklayarak yapılmalıdır. Güncel sanal pos sistemlerinin komisyon oranları şu şekildedir:

Sanal POS Üzerinden Ödeme Almaktan Yararlanabilen Şirketler 

Çevrimiçi alışverişe yönlenen tüketici sayısı artarken, birçok işletme sistemi daha güvenli ve kullanımı kolay hale getirmeye çalışıyor. Kendilerine zaman ve emek kazandıracak bir ödeme sisteminden yararlanabilecek şirketler şu şekildedir:

İlginizi Çekebilir: Provizyon Nedir?