Felice A Testaccio sizi ağırlayan Romalı bir aile gibidir. 1936’da kurulduğundan beri nesilden nesile aktarılan orijinal tariflerle müşterilerine hizmet vermektedir. Romalı bir aile tarafından kurulan bu işletme lezzetini şehrin kültüründen ve toprağından aldığını söylüyor. Restoranı babasından devralan Franco ise geleneklerin verdiği lezzeti modern bir alanda sunmaya devam ediyor.
Bir Soho House Grup klasiği Cecconi’s, mutfağının anavatanında, Soho House Roma’da da açıldı. Otelin onuncu katındaki terasta hizmet veren restoran, San Lorenzo’nun unutulmaz tabaklarını tadarken Roma’yı ayaklarınızın altına seriyor. Limon ve zeytin ağaçlarının gölgesindeki eklektik dekorasyonuyla misafirlerini İtalya kıyılarına kadar götürüyor. Açıldığından beri de hem lokal hem de yabancı genç, yaratıcı ve dinamik bir kitleyi kendine çekiyor.
Crisciotti ailesine ait bu restoran ününü 150 yıllık geçmişinden alıyor. İtalya’nın Amatrice bölgesinden göçen bir kadın, 1870’de bölgeye özel tariflerle hazırladığı spagetti tabaklarıyla Roma’da kısa sürede adını duyurmayı başardı. Şimdilerde ise Somalier Fabio ve Mauro kardeşler mirası devraldılar. Ailelerinden aldıkları geleneksel tarifleri ve işletme tecrübelerini devam ettiriyorlar.
Trevi Fountain (Aşk Çeşmesi) etrafında acıktıysanız ve bir molaya ihtiyacınız varsa, dilim pizzacilar ve bir çok Trattoria arasında kararsız kalabilirsiniz. Trattoria al Moro ise burada imdadınıza yetişiyor. Kendi yaptıkları peynir ve şarküteri ürünleri, otantik Roma mutfağı tarifleri ve geniş tatlı yelpazesiyle bu restoran turistik bir bölgede lokal bir tat arayanlar için ideal.
80 yıl önce Toskana’dan Roma’ya göç eden Gioacchino Guarnacci, mutfağını da beraberinde getiriyor. Kısa sürede popüleritesine kavuşan Nino, Roma’da geleneksel Toskana mutfağının en iyi temsilcisi. Açıldığından beri birçok sanatçıya, ünlüye ve bir çok önemli kişiye hizmet vermektedir. Ambiyansı, dekorasyonu ve tarifleri ise yıllardır değişmeden kalitesini koruyor.
Roma’nın ortasında, Piazza de’ Ricci’de yer alan Pierluigi, 1938’den beri lüks bir “trattoria” olarak hizmet veriyor. Hem lokallerin hem de uluslararası kalabalığın ilgi odağı olan bu restoran, Mark Zuckerberg’in balayından Selena Gomez’in 27 yaş kutlamasına birçok magazin olayına da sahne oldu. Otantik Roma mutfağını gastronomik bir deneyime çeviren Şef David Cianetti tarafından taze malzemelerle hazırlanmış tabakları al-fresco (açık hava) bir öğle yemeğinde tadabilirsiniz.
Roma mutfağının ünlü şefi Giulio Terrinoni’nin mükemmel ürünü bulup onu gastronomik bir maceraya dönüştürme mottosuyla kurduğu Per Me, şehrin popüler durakları arasında. Özellikle deniz ürünleriyle öne çıkan restoran, misafirlerine vejeteryan opsiyonlu tadım menüsü de sunuyor.
Kendini “pizza mühendisi” olarak tanımlayan Giancarlo Casa’nın eşi ve lise arkadaşıyla kurduğu La Gatta Mangiona, Roma’da yüksek kalitede pizza arayanların adresi. Farkı ise birçok mekânın aksine ucuz malzemelerle değil birinci kalite ürünlerle pizza yapmak
Roma’nın ilk ve tek üç Michelin yıldızlı restoranı La Pergola, Heinz Back’in şefliğinde hizmet veriyor. A la Carte menüsünün yanı sıra şefin misafirleri gastronomik bir yolculuğa çıkardığı 10 tabaklık tadım menüsü tavsiye ediliyor. İtalyan mutfağını merkeze alan menüde dünya mutfağından birçok element bulmak mümkün. Restoranın ödüllü somalieri ise geniş şarap menüsünde size yardımcı olacaktır.
Roma stilinin, şıklığının en iyi örneklerinden Pro Loco Pinciano. Tuğla ve taş duvarlarının verdiği sıcaklık ile misafirlerini bir arkadaşın evinde gibi hissettiriyor. İçeri girdiğinizde sizi karşılayan şarküteri kısmında ise İtalya’nın her bölgesinde, üreticelerden toplanmış birinci kalite peynir çeşitleri, et ürünleri ve lokal reçeller bulabilirsiniz.
Modern İtalyan yemeğinin vazgeçilmez adresi Roscioli, bir gurme marketin içinde yer alıyor. Bu tarihi restoran lezzetini takip ettiği geleneksel tariflerin yanı sıra marketten sağladığı taze ve yüksek kalitedeki malzemelere borçlu