Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır? | NarPOS Restoran Otomasyonu
Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır?


Masa Düzeni Nedir?

Sofrada çatal bıçak sırası, özenle düzenlenmiş bir sofranın olmazsa olmaz kurallarından biridir. Herkes misafirlerini etkilemek ister. Sadece özenle hazırlanan yemeklerle değil, sofra takımıyla da misafirlerinizi etkileyin. Üzerinde leziz yemekler bulunan bir yemek masasının görüntüsü, tıpkı yemeğin kendisi gibi kalıcı bir izlenim bırakır. Masa evde günde en az bir kez yerleştirilir. Bazı insanlar televizyon veya bilgisayar karşısında yemek yer. Bununla birlikte, uygun mutfak adaletini yapmak, genellikle kusursuz masa dekorasyonu ve sunumu gerektirir.

 Hepimiz sofra kurmanın temel kurallarını biliyoruz. Ancak birçok kişi çatal bıçakların sofraya yerleştirilmesi konusunda yanlış bilgilendirilmektedir. İdeal bir sofra düzeninde yemek odası dekorasyonun önemli bir parçasıdır. Çatal bıçakların masaya yerleştirilmesinden bahsetmeden önce sofra düzeninin ne olduğunu ve püf noktalarının neler olduğunu bilmemiz gerekir. Gelin bundan kısaca bahsedelim. Şık bir masa oluşturmak için sofra düzeni çok önemlidir ancak detayların yüksek olması nedeniyle pek çok kişi buna zaman ayırmaz. Ancak davet çok kalabalıksa kurulan sofranın kurallarına ve inceliklerine uyulması zorunludur. Çatal bıçakların masadaki dizilişi iyi bilinmektedir. Ancak onu daha ayrıntılı ve şık hale getirmek için birçok önemli püf noktası var.

Masa Düzenlemesi ve Örtüsü

Bir masa tasarlarken dikkat edilmesi gereken ilk şey elbette ki masa örtüsüdür. Çok basit bir seçim gibi görünse de masa örtüsü seçiminin dikkatli yapılması gerektiğini vurgulamalıyız. Çünkü tahmin edebileceğiniz gibi aynı ya da benzer masa örtüsünü kahvaltı ve akşam yemeklerinde kullanmak mantıklı bir seçim değil. Masa yerleşimi, yemek odası dekorunun en önemli ayaklarından biridir ve ahenk yaratmaya yardımcı olabilir. Çatal bıçakların masaya yerleştirilmesi, masa üzerinde dikkat edilmesi gereken en önemli faktördür. Ancak dikkat edilmesi gereken ilk şey masa örtüsüdür. Basit bir detay gibi görünebilir ancak masa örtünüzü özenle seçmelisiniz.

Masa örtüsü seçerken öncelikle yemek çeşitlerine ve menüde yer alan tabaklara dikkat etmelisiniz. Çünkü kahvaltı masası ile yemek masası için aynı masa örtüsünü kullanmak mantıklı bir seçim değil. Akşam yemeklerinde ise daha şık ve klasik bir masa örtüsü seçmelisiniz. Aynı zamanda masa örtüsünün servis takımı ve masadaki diğer aksesuarlarla uyumlu olması gerekir çünkü uyum ve uygun kombinasyon iyi bir sofranın en önemli unsurlarıdır.

Tabak, Çatal, Bıçak, Kaşık ve Bardakları Doğru Yerleştirmek

Gelelim sofra düzeninde en önemli detaya: çatal, bıçak, kaşık ve bardakların yerleşimi. Tabii ki, standart masa yerleşimi ile yemek tabakları, masanın o bölümünde oturan kişi doğrudan onların önünde olacak şekilde yönlendirilmelidir. Yemek tabağının altında yer alan servis tabağı, şık bir sofra düzeninin en sevilen unsurlarından biridir. Yemek çatalları tabağın sol tarafında, yemek bıçakları ise tabağın sağ tarafında kullanılmalıdır. sağ elinle. Yemek kaşığı bıçağın sağ tarafında olmalıdır. Su ve diğer içecekler için bardaklar bıçağın önüne, kaşık ise tabağın sağ tarafına konur.Tatlı servisi yapılırken tatlı sofradan kalkmadan önce yemek tabağının masadan alınması önemlidir. Bu nedenle bitmemiş yiyeceklerin ve kullanılmış tabakların fotoğrafları tatlı servisine engel olmaz.

Sofralar nasıl düzenlenir sorusunun cevabı şöyledir:

Tabakların dizilişi: Dört farklı tabak ve bir kase servis tabağı (supra tabak), yemek tabağı, salata tabağı ve çorba tabağı olarak düzenlenmelidir. Masanın o kısmında oturan kişinin tam önüne yerleştirilmelidir. Altına düz bir tabak konur. Supla tabaklarda yemek servisi yoktur. Daha sonra yemek tabağı ve çorba kasesi servis tabağına yerleştirilmelidir. Salata tabağı da sağ üstte yer almalı.

Çatal bıçakların masaya yerleştirilmesi: Masada üç bıçak bulunmalıdır: ana yemek bıçağı, soğuk yemek bıçağı ve sıcak atıştırmalık bıçağı. Sağ elini kullanan bir kişi için bıçak, bıçağın keskin tarafı plakaya bakacak şekilde yüzü aşağı bakacak şekilde plakanın sağ tarafına yerleştirilmelidir.

Kaşığın Yerleştirilmesi: Kaşık, bıçağın en dış sağ tarafına yerleştirilmelidir. Tatlı kaşığı tabağın önünde diğer çatal ve bıçaklara dik olmalıdır.

Bardakların Yerleştirilmesi: Su, meyve suyu ve diğer içecekler için bardaklar tabağın sağ tarafına yerleştirilmelidir. Bıçağın ve kaşığın önüne yerleştirilmelidir.

Peçeteler

Peçeteler, sofra dekorasyonunun en önemli detaylarından biridir. Yemek masasının dikkatini çeken önemli bir eşyadır. Şık bir görünüm için kumaş peçete veya isteğe bağlı tek kullanımlık peçete kullanın. Yemek masasında peçete koyma yeri de ferahlatıcı. Peçete çatalın sol tarafında olmalıdır. Daha şık bir düzen isterseniz tabağın içine peçete konulabilir.

Peçetenin deseni ve dokusu da yemeğin ağırlığına göre sofraya uygun olmalıdır. Ayrıca farklı katlama yöntemleri de masa düzeninin önemli detaylarından biridir. Hisar marka masa aksesuarı peçetelik, sofralarınıza daha şık bir görünüm kazandırıyor. Yemek masasını göz alıcı kılan bir diğer önemli detay da peçete kullanımı olduğunu söylemiştik. Ama önemli bir yemek veriyorsanız, söylemeliyim ki kağıt peçeteler uçarı görünebilir , bunu nerede yapacağınız tabi ki sofraya yerleştirme kriterlerinize göre değişir. Bu nedenle peçete çatalın sol tarafına yerleştirilmelidir. Ancak daha resmi bir yemek için peçetenin tabakta sunulması tavsiye edilir. Ayrıca peçetenin desen ve dokusunun yemeğin ağırlığına uygun olması gerektiğini unutmayın. Masa düzeniniz, dolayısıyla bunu göz önünde bulundurarak, hangi kıvrımları kullanabileceğinizi bilmek faydalı olacaktır. Dilerseniz peçete halkalarını kullanarak masanızı daha şık hale getirebilirsiniz.

Masayı Dekore Etmek

Ev dekorasyonu, birçok farklı öğeden oluşan çok geniş bir alandır. Yemek masanızın yerleşimi de ev dekorunuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Üzerine yerleştirdiğiniz masa kendi tarzınızı da yansıtabilir, bu nedenle masanızı düzenlerken dikkatli bir dekorasyon süreci izlemeniz bu anlamda önemlidir. Çünkü çok güzel görünmemeli veya kurulan sofraya zenginlik katmamalıdır. Bunu başarmak için göz alıcı ve zarif vurgular kullanmalısınız. Örneğin, masadaki her öğeye uygun mevsim çiçekleriyle masayı süsleyebilirsiniz. Öte yandan , bir yemek teması seçebilir ve bu temaya uygun dekorasyonlar seçebilirsiniz. Menüde deniz ürünleri bulunan akşam yemeklerinde sofra örtüsüne serpilen deniz kabukları buna güzel bir örnektir. Çatal bıçak takımını masaya yerleştirdikten sonra masayı daha şık ve güzel hale getirmek için bazı süslemeler eklemeniz gerektiğini söyledik. Yemek masasının düzeni ev dekorasyonunun önemli bir parçasıdır. Bu nedenle dekorasyon açısından özenle hazırlanmalıdır. Yemek masasında hiçbir şey fazlalık gibi görünmüyor. Bu nedenle göz alıcı ve zarif detaylara yer vermelidir. Mevsim çiçeklerini, masa süslerini, yaprakları, renkli taşları ve daha fazlasını uyumlu hale getirebilirsiniz. Özel bir akşam yemeğinin vazgeçilmezi olan şamdan, tüm yemek masasının havasını değiştirecektir. Kendi temanızı seçebilir ve o temaya uygun dekorasyonları seçebilirsiniz. Bu, masada uyum ve uygun kombinasyonlar yaratacaktır.

Kahvaltı Sofra Düzeni

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güne iyi başlamanın ilk adımıdır. Kahvaltı düzeni kahvaltı alışkanlıklarına ve rutinlerine göre değişmekle birlikte sofradaki çatal bıçak dizilişi standarttır. İyi bir marka kahvaltılık sofra tuzluk, sofra aksesuarları, sofrayı iştah açıcı ve şık bir şekilde donatmak için çay ve kahve servisi yapmalısınız. Bu kahvaltı sofrası düzeni ile siz ve misafirleriniz daha çok keyif alacaksınız buna emin olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Restoranınızda Müşteri Memnuniyetini ve Satışlarınızı Artıracak Personel Seçimi İçin 4 Öneri