Ünlü oyuncu Robert de Niro'nun da ortağı olduğu dünyaca ünlü New York restoranı Nobu, The Ritz-Carlton İstanbul’da! Mekâna ismini veren Şef Nobu işe ilk olarak Peru ve Japon mutfağının klasiklerinden yola çıkarak kendi imzası niteliğinde menüler yaratarak başlamış. Zamanla mutfağında farklı ülkelerin esintilerine yer veren Şef, bir röportajında mutfağında lokal malzeme kullanımına dikkat ettiğini söylemiş ve Türk lezzetlerinin mutlaka mutfağına gireceğini vurgulamıştı.
Kadıköy çevresinin en iddialı suşilerini bulabileceğiniz Maromi by Divan, Kalamış Marina’nın sakin, huzurlu ortamında konumlanıyor. Suşi ritüelini konveyör bant sistemi ile deneyimleyebileceğiniz restoranda suşi çeşitleri bol. Bir bant üzerindeki farklı renkte tabakların konukların önünden geçerek sürekli dönmesine dayanan sistem hem eğlenceli hem de bildiklerinizden farklı suşilere yönelmeniz için teşvik edici. Mekan küçük olduğu için rezervasyon yaptırmak akıllıca.
Nobu Londra ve New York’un ardından Sunset gibi İstanbul’un en önemli restoranlarında çalışan ünlü Japon Şef Hiroki Takemura’nun yeni adresi olan Sushi Manga, İstanbul’un her geçen gün daha da popülerleşen gastronomi bölgelerinden Göktürk’de ve Ataşehir’de konumlanıyor. Japon mutfağının en sevilen lezzetlerinin yer aldığı menüdeki yemeklerin tümü kullanılan malzemelerin tazeliği ile de dikkat çekiyor.
Hem menüsüyle hem de yaşattığı tadım deneyimiyle şaşırtan ve heyecanlandıran bir mekan İsokyo. ‘Çağdaş Pan Asya’ konsepti çerçevesinde İstanbul’dan Tokyo’ya kadar uzanarak, Tayland, Çin, Vietnam, Kore gibi mutfakların her birine dokunan restoranın tarifleri ve paylaşım tabaklarını sunum şekli şehirdeki benzerlerinden oldukça farklı. Restoranın tasarımı, kullanılan minik aksesuarlar dahil ince bir zevki yansıtıyor.
Bildik seçeneklerin dışına pek çıkılamayan suşi sahnemize güneş gibi gelen İnari Omakase, tartışmasız İstanbul’un en iyilerinden. Japon kültürünü merkeze alan Asya füzyon menüsüyle yaratıcı ve gerçekten çok lezzetli tatlar bulabileceğiniz özel bir atmosfere sahip. Suşi çeşitleri kadar mısır tempura, mantı, kızarmış pilav gibi alternatifleriyle de farklılaşıyor.
Türkiye’de yaşayan Asyalıları burada öğle yemeği yerken yakalamak mümkün. Japon şef Shunichi Horikoshi, 2003 yılında kurduğu İtsumi’nin mutfağındaki titizliğiyle herkesin güvenini ve beğenisini kazanmayı başarmış isimlerden. Şehirdeki pek çok önemli Japon etkinliğinin yemeklerini de hazırlıyor. Getirebilecekleri tüm malzemeyi Japonya’dan getiriyorlar.
Suşi keyfini ile de kapalı binalarda, Asya dekor ve ışıkları altında yaşamak zorunda değilsiniz elbette. İoki’nin amiral gemisi Kandilli’deki manzaralı ve şık tasarımlı şubesi. Burada nefis bir manzaraya karşı pek çok geleneksel Asya lezzetini tadabilirsiniz. Nigiri, sashimi ve maki gibi klasik suşilerde çok başarılılar. Şubelerin ve siparişin arttırılmasıyla lezzet çıtasında küçük bir düşüş yaşandı ama yine de İstanbul’un en iyileri arasında haklı bir yere sahip.