Blanch etmek ne demek?
Blanching ya da blanche etmek nedir?
Nasıl uygulanır? İşte, mutfaklarda temel olarak kullanılan blanche etme tekniği:
Blanching yöntemi bir tür ön pişirme yöntemidir. Kaynar suda çiğ malzemelerin hafifçe pişirilmesidir. Ürün kaynar suya alınır ve ürününe göre uzun olmayacak bir süre pişirilir. Ardından buzlu su içerisine alınarak şoklanır. Blanch etmek şeklinde de kullanılır. Bu yöntemin asıl kullanılma amacı ürünlerin renk, kıvam ve besin değerlerini korumasıdır.
Blanching Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede su kaynatılır. İçerisine tuz atılır.
- Blanch edilecek olan ürün sıcak su içerisine atılır. Ürünün suda kalma uzunluğu pişme derecesine göre değişkenlik gösterir.
- Kabın yanına buzlu soğuk su hazırlanır.
- Sıcak su içerisinden çıkartılanlar direk olarak buzlu soğuk suyun içerisine atılarak şoklanır.
İlginizi Çekebilir: Gurme Nedir? Nasıl Gurme Olunur?
Çerez Politikası
Sitemiz, sitemizi geliştirmemize yardımcı olan ve mümkün olan en iyi
hizmeti ve müşteri deneyimini sunmamızı sağlayan çerezler kullanır. Kabul Et'e tıklayarak çerez politikamızı
kabul etmiş olursunuz.